Jogurtová raita s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová raita s okurkou
Jogurtová raita s okurkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7261 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
375 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 444,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kmín římský, Máta, Okurka salátová, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtová raita s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Neoloupanou okurku zbavíme jadérek a nastrouháme. Smícháme s najemno nasekanou cibulkou, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, jemně nasekanou mátou, citronovou šťávou a jogurtem, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme 30min odpočinout v lednici. |
2 | Poté posypeme opraženými semínky římského kmínu a podáváme vychlazenou ke grilovanému masu nebo mořským plodům. |