Křehké řezy s revení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké řezy s revení
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 727 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
220 g | Máslo čerstvé |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
50 g | Strouhanka |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 100,4mg |
Draslík | 156,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 137,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Reveň (Rebarbora), Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké řezy s revení postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme si těsto z hladké mouky, másla, žloutků, 5 lžic vody a najemno nastrouhané citronové kůry. Necháme je chvíli odpočinout. |
2 | Těsto potom rozdělíme na 2 stejné díly. Jeden díl vyválíme a upravíme na suchý plech. Naklademe najemno nakrájenou reveň, kterou jsme nejdříve spařili vařící vodou. |
3 | Posypeme cukrem a trouchou strouhanky. |
4 | Vyválíme si druhý díl těsta a položíme na reveň. Kraje k sobě přimáčkneme. |
5 | Pečeme v předehřáté mírné troubě asi 35-40 minut. |