Lahůdková paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahůdková paštika
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7308 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
100 g | Játra vepřová |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso libové |
1 špetka | Zázvor mletý |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 60,9mg |
Vláknina | 385,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 635,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra vepřová, Muškátový květ, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Šunka dušená, Vepřové maso libové, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lahůdková paštika postup přípravy receptu:
1 | Housku namočíme do mléka. Vymačkáme a spolu s játry, masem a pokrájenou cibulí umeleme. |
2 | Přidáme vejce, koření a našleháme do pěny. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a slaninu. |
3 | Formu vymažeme olejem a naplníme směsí, zakryjeme a vaříme v troubě ve vodní lázni asi 2 hodiny. |
4 | Necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s nakládanou nebo syrovou zeleninou. |
Poznámka
Vodní lázeň: formu s paštikou dáme do větší nádoby s vodou a zapékáme. Vodu průběžně doléváme aby se nevyvařila.