Andaluská studená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andaluská studená polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7328 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 559,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Okurka salátová, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Andaluská studená polévka postup přípravy receptu:
1 | Papriky, rajčata a okurku očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s vodou se stroužkem česneku. |
2 | Do zeleniny přidáme 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, strouhanku a studenou vodu. |
Poznámka
Polévku podáváme s kousky ledu. Množství vody upravíme podle potřeby.