Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou
Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
700 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1 ks | Šalotka |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 114,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová tráva, Limetková šťáva, Olej sezamový, Olej stolní, Šalotka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Marmeláda meruňková, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s meruňkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Poté smícháme polovinu zázvoru, česnek, šalotku, sezamový olej a polovinu sójové omáčky. Přidáme omytou a najemno nasekanou citronovou trávu, vložíme kuřecí maso, promícháme a necháme nejméně 3hodiny marinovat v lednici. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm za stálého míchání maso.Těsně před dokončením jej pokapeme marinádou smíchanou ze zbylého zázvoru, pasty sambal oelek, limetové šťávy a zbytku sójové omáčky. |
3 | Na meruňkovou omáčku očistíme jarní cibulku, nakrájíme na kolečka a smícháme s meruňkovým džemem. |
4 | Maso podáváme horké s meruňkovou omáčkou. |
Poznámka
Použijeme asi 4cm velký kousek zázvoru. Příprava 20min + marinování