Krabí kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí kari
Krabí kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7362 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
0,5 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
1,5 kávová lžička | Kari koření |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
4 ks | Krab |
1 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 838,0mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Kari koření, Koriandr čerstvý, Krab, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Šalotka, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Limetka kafrová, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí kari postup přípravy receptu:
1 | Kraby omyjeme pod tekoucí vodou a odlomíme klepeta a hlavy. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme na lupínky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a podusíme na něm česnek, šalotku a chilli papričky. Poté přidáme kraby i s klepety a hlavami a posypeme kari kořením a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Zahříváme a po 2minutách přilijeme sójovou a rybí omáčku, rýžové víno a limetovou šťávu. Kůru z kafirové limety oloupeme, nasekáme najemno a společně s palmovým cukrem přimícháme do woku. Dusíme cca 6min, poté ihned podáváme dozdobené lístky koriandru. |