Játra na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra telecí |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 695,3mg |
Draslík | 700,4mg |
Vláknina | 37,0mg |
Vitamín A | 78g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka polohrubá, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra na slanině postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Ze slaniny odkrojíme čtyři tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozškvařit kostičky slaniny. Přidáme játra a po obou stranách je zprudka opečeme. Vyjmeme, pánev očistíme dosucha a opečeme na ní plátky slaniny. |
3 | Výpek z jater zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme půl litrem vody a povaříme asi 7 minut. Ke konci osolíme, přidáme játra a necháme prohřát. |
Poznámka
Játra podáváme s plátkem opečené slaniny a rýží.