Rybí placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí placičky
Rybí placičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 kg | Brambory vařené |
0,3 kg | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 223,4mg |
Draslík | 582,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kapr obecný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí placičky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené rybí maso rozebereme na malé kousky a vmícháme do prolisovaných brambor. Přidáme petrželku, máslo, pepř a ušlehané žloutky. |
2 | Z hmoty tvoříme malé kuličky a obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme na tuku po obou stranách. Nakonec placičky posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme plátky rajčat. |
Poznámka
Použijeme předem uvařeného nebo dušeného kapra.