Nadívané žemlové koblížky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané žemlové koblížky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 740 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Kuřecí maso vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
80 g | Slanina vepřová |
58 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
80 g | Vepřové maso pečené |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 169,8mg |
Draslík | 291,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 149,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vepřové maso pečené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané žemlové koblížky postup přípravy receptu:
1 | Obereme maso z kostí asi z půlky uvařeného kuřete. Kosti dáme znovu vařit do hovězího vývaru. |
2 | Nakrájíme na kostičky slaninu, dáme do nádoby a přidáme obrané maso z kuřete. Dále vložíme kousek telecí nebo vepřové pečeně, cibulku, kousek másla a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit. |
3 | Pak umeleme vše na masovém mlýnku. |
4 | Housky nakrájíme na tenké plátky a formičkou z nich tvoříme kolečka. |
5 | Jedno vždy smočíme v mléce, natřeme směsí masa a druhým kolečkem přiklopíme. Takto opět smočíme v rozšlehaném vejci, obalíme v housce a smažíme v převařeném másle. |