Skopové maso zadělávané s karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso zadělávané s karotkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7454 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Karotka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
750 g | Skopová plec |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 536,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso zadělávané s karotkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na kostky. |
2 | Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, vložíme k ní maso, osolíme, osmahneme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. Poté šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a opět podlijeme. K masu přidáme karotku rozkrájenou na kostky nebo nudličky, dle potřeby osolíme, přikryjeme a necháme dodusit. |
3 | Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích. |
4 | Jako přílohu podáváme vařené brambory. |