Jednoduchý recept

Pečené provensálské brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7508

Ingredience

6 ks Brambory
2 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Ocet vinný
165 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 224kJ
3% Sacharidy 11 g
37% Tuky 27 g
2% Sodík 48 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pečené provensálské brambory postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci smícháme česnek, ocet, citrónovou kůru, pepř a sůl.

2

Přivedeme směs k varu a 2 minuty zvolna vaříme.

3

Odstavíme a zašleháme do ní 125ml oleje.

4

Ve dvou větších hrncích rozehřejeme zbylý olej, aby byl horký, ale neprskal.

5

Přidáme v jedné vrstvě brambory a pečeme 15 minut za stálého obracení, dokud nejsou měkké a nezezlátnou.

6

Brambory dáme na mísu, přelijeme česnekovou směsí a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept