Skopové maso na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na rožni
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová kýta |
250 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 275,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na rožni postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a rozkrájíme na kostky a slaninu na stejný počet plátků. Slaninu opepříme. Maso osolíme i opepříme a napichujeme střídavě kostky masa a plátky slaniny na špejle nebo jehly. |
2 | Opečeme nad ohněm za stálého obracení. |
3 | Jako přílohu podáváme chléb a saláty. |