Těstoviny primavera - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny primavera
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7555 |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
500 g | Fazole bílé |
500 g | Hrášek |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
225 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny konzumní |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 31,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazole bílé, Hrášek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny primavera postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme špenát. |
2 | Pod pokličkou vaříme 5 minut, až špenát ztratí na objemu. |
3 | Necháme vychladnout. |
4 | Ve slané vodě vaříme hrášek a fazole, dokud nejsou hotové a poté slijeme. |
5 | Špenát se zakysanou smetanou rozmixujeme, až vznikne kaše. |
6 | Kaši vrátíme do hrnce a promícháme s hráškem a fazolemi. |
7 | Přidáme petržel, jarní cibulku, osolíme, opepříme a dáme polovinu parmazánu. |
8 | Udržujeme teplé. |
9 | Ve slané vodě uvaříme těstoviny dle návodu. |
10 | Slijeme a se špenátovou omáčkou promícháme a podáváme se zbylým parmazánem. |