Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7628 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí vývar základní |
1 ks | Kapusta hlávková |
250 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová plec |
150 g | Vepřová uzená plec |
1 ks | Zázvor mletý |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 241,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 303,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná pečeně z kapusty a vepřového masa postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme, uvaříme do poloměkka, necháme okapat, dobře vymačkáme a umeleme. |
2 | Žemle nakrájíme na silnější plátky, pokapeme mlékem a zvlhlé umeleme současně s vepřovým a uzeným masem a kouskem cibule. Směs osolíme, přidáme koření, dva rozšlehané žloutky s jedním bílkem. V případě potřeby směs zahustíme strouhanou houskou. Ze směsi vytvoříme dvě stejně velké šišky, položíme na rozehřáté sádlo do pekáči, potřeme je rozšlehaným bílkem a za častého polévání šťávou pečeme 1.5 hodiny. |
3 | Pečeni podléváme vývarem z masa nebo kostí. |
4 | Jako přílohy podáváme dušené brambory a saláty. |