Švýcarské chuťovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské chuťovky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7656 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 501,0mg |
---|---|
Cholesterol | 285,6mg |
Draslík | 78,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské chuťovky postup přípravy receptu:
1 | Plátky rohlíků opečeme na oleji z obou stran dozlatova. |
2 | Na pánvičce na másle připravíme míchaná vejce a po usmažení do nich vmícháme trochu hořčice. |
3 | Na osmažené rohlíky naneseme hromádky míchaných vajec a posypeme je nastrouhaným ementálem. |