Jarní polévka s bylinkovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní polévka s bylinkovými nočky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7704 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 hrst | Bylinky čerstvé - svazek |
150 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Hrášek |
150 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
150 g | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
1 ks | Pepř černý mletý |
10 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 ks | Sůl |
2 ks | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 120,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,7mg |
Vitamín E | 9,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kukuřice cukrová nakládaná, Květák, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní polévka s bylinkovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Mrkev pokrájíme nadrobno, květák rozebereme na malé růžičky, přidáme hrášek, kukuřici a fazolky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30 minut. |
2 | Utřeme krupici s máslem, vejcem, solí a muškátovým květem. Bylinky a šunku jemně nasekáme a přídáme k utřené směsi. Smícháme a lžičkou tvoříme nočky. |
3 | Nočky přidáme do hotového vývaru a chviličku povaříme. |