Plněná rajčata po umbrijsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná rajčata po umbrijsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7790 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
70 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 272,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 807,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná rajčata po umbrijsku postup přípravy receptu:
1 | Z rajčat opatrně seřízneme vršky a dužinu a semínka vydlabeme. Ochutíme je solí a položíme obráceně na pečicí papír. |
2 | Zatímco rajčata budou pouštět vodu, smícháme strouhanku, vejce, olej, najemno nasekanou petrželku a nadrobno nasekaný česnek. Ochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme. |
3 | Směsí naplníme rajčata, naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 10min. |
4 | Podáváme horká. |