Višňový koláč s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový koláč s drobenkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 780 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 282,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme všechny suroviny na těsto a elektrickým hnětačem vše promícháme, až se začnou tvořit žmolky. |
2 | Formu si vymažeme tukem, troubu předehřejeme na 220oC (horkovzdušnou na 200oC, plynovou na stupeň 4-5). |
3 | Jednu třetinu drobenky dáme na dno formy a z druhé vytvarujeme okraje koláče. |
4 | Omyté, vypeckované a okapané višně poklademe na těsto a navrch dáme zbytek drobenky. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Pečeme asi 25 minut. |
Poznámka
Tento koláč je výborný také se švestkovými povidly nebo brusinkovým kompotem. Můžete ale použít i kompot z meruněk, jablek nebo broskví. Zajímavou chuť dostane drobenkové těsto, pokud nahradíme 100 g mouky mletými lískovými oříšky a okořeníme špetkou mleté skořice.