Recept

Chobotničky se středomořskou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7807

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Chobotnice
1 ks Citrony
1 špetka Hořčice
0,5 kávová lžička Kapary sterilované
70 ml Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
4 ks Rajčata
4 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 482kJ
4% Sacharidy 16 g
26% Tuky 20 g
20% Sodík 394 mg
40% Bílkoviny 23 g

Chobotničky se středomořskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Chobotničky očistíme, odstraníme střívka a zobák. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, vínem, přidáme bobkový list, česnek, svazek petrželky a 20min povaříme. Chobotničky necháme vychladnout v nálevu.

2

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.

3

Vložíme do mísy, přidáme chobotničky, ochutíme solí a promícháme.

4

Kapary opláchneme, zbytek petrželky nasekáme najemno. Poté rozmixujeme kapary, petrželku, 25ml citronové šťávy, olej, hořčici a oregano.

5

Chobotničky ochutíme omáčkou a podáváme na listu zeleného salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept