Toskánská kuřecí prsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánská kuřecí prsa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
800 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 254,5mg |
Draslík | 872,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 216,2mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánská kuřecí prsa postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa upravíme na plátky, osolíme, opepříme a zakapeme olejem a citronovou šťávou. Necháme asi 30 minut marinovat. |
2 | Potom jednotlivé porce obalujeme v mouce a rozšlehaných vejcích a smažíme na oleji. Usmažené kuře posypeme sekanou petrželkou a zdobíme dílky citronu. |
Poznámka
Podáváme s bílým chlebem.
Vynikající recept na toskánská kuřecí prsa vás přenese do krásných letních dnů, kdy jste si na dovolené užívali relaxace a svobody. Využijte tento recept k tomu, abyste si opět chvíli odpočinuli, protože jeho příprava je snadná a chutná báječně.