Bramborák s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s kysaným zelím
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7880 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 150,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme rozetřený česnek, drcený kmín, vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto. |
2 | Do těsta přidáme nadrobno překrájené zelí a dobře promícháme. |
3 | Na vymaštěné pánvi pečeme tenké placky a během pečení je obracíme tak, aby byly po obou stranách upečené dorůžova. |