Salát z volské tlamy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z volské tlamy
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7897 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
500 g | Hovězí líčka |
3 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 234,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Okurky nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí líčka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z volské tlamy postup přípravy receptu:
1 | Hovězí líčko /volskou tlamu/ uvaříme v osolené vodě s celou cibulí. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Přidáme pokrájená rajčata a okurky. |
3 | Promícháme a zalijeme rozmíchaným olejem, hořčicí, citrónovou šťávou, worcestrovou omáčkou, pepřem, najemno nakrájenou cibulí a sardelovou pastou. |
4 | Necháme několik hodin uležet v chladu. |
5 | Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem. |
Poznámka
Místo citrónové šťávy můžeme dát jemný ocet.
Volská tlama se asi špatně shání, ale alternativa z hovězích líček je dobrá. Salát je chutný. Umím si ho představit i jako spolehlivý "vyprošťovák" po nějaké oslavě Místo sardelové pasty (kterou nekupuju) jsem rozetřela jednu ančovičku (sardelku). Určitě jsem salát nedělala naposledy a doporučuji