Jednoduchý recept

Dušený králík s olivami a cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7911

Ingredience

3 ks Bobkový list
225 g Cibule
750 g Králičí maso
75 ml Olej olivový
66 g Olivy černé
3 polévková lžíce Oregano sušené
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
375 ml Víno bílé
175 ml Vývar drůbeží
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 530kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 32 g
21% Sodík 426 mg
70% Bílkoviny 40 g

Dušený králík s olivami a cibulí postup přípravy receptu:

1

Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.

2

Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.

3

Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.

4

Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.

5

Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.

6

Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.

7

Ozdobíme oreganem a podáváme.

Poznámka

Podáváme s chlebem, který namáčíme do omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept