Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7914 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Máta |
125 g | Meruňky sušené |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 111,2mg |
Draslík | 910,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kýta, Máta, Meruňky sušené, Olej stolní, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí maso s rajčaty a meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu a nakrájíme. |
2 | V pánvi se silným dnem rozpálíme polovinu oleje, přidáme rajčata, papriku, cibuli a mátu a 5 minut smažíme. Poté vyndáme zeleninu z pánve. |
3 | Ve stejné pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme jehněčí maso a dozlatova smažíme za stálého míchání. Přidáme osmahnutou zeleninu, meruňky a vodu, aby bylo maso ponořené. |
4 | Přivedeme k varu a hodinu dusíme. |
5 | Po hodině osolíme, opepříme a podle potřeby přilijeme trochu vody. |
6 | Hodinu dusíme a poté podáváme. |