Sýrová studená omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová studená omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7996 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
10 g | Pažitka |
0,4 l | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 229,6mg |
Draslík | 41,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 94,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Solamyl, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová studená omáčka postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni uvaříme krém ze smetany, škrobové moučky a žloutků. Osolíme a přidáme citronovou šťávu. |
2 | Před podáváním smícháme s nastrouhaným sýrem a sekanou pažitkou. |
3 | Podáváme k rybám, kroketám a k zeleninovým nákypům. |