Jednoduchý recept

Slezské pirohy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8014

Ingredience

1 kg Brambory
150 g Mouka pšeničná hrubá
100 ml Olej stolní
100 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové škvarky
2 l Voda pitná
400 g Zelí kysané
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 337kJ
23% Sacharidy 84 g
45% Tuky 33 g
7% Sodík 132 mg
75% Bílkoviny 42 g

Slezské pirohy postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme brambory ve slupce, ještě teplé oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Přidáme vejce, krupici, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Vmícháme utřený česnek a asi třetinu nasekaných škvarků.

2

Těsto rozválíme na plát o tloušťce cca 5mm a nakrájíme na čtverce nožem nebo rádýlkem. Poklademe zbytkem škvarků, okraje potřeme vejcem, přeložíme do trojúhelníků a přitiskneme.

3

Pirohy osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji a podáváme teplé s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept