Jednoduchý recept

Divoká kachna pečená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8040

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Kachna mražená
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
12 ks Pepř černý celý
1 ks Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

113% Kalorie 2,229 kcal
Kilojoule 9 325kJ
22% Sacharidy 81 g
251% Tuky 188 g
4847% Sodík 97 g
136% Bílkoviny 76 g

Divoká kachna pečená postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme, vykucháme, osolíme vně i uvnitř a do dutiny břišní dáme polovinu cibule nakrájené na plátky a polovinu másla.

2

Druhou půlku másla dáme na pekáč, vložíme na ně kachnu masitou stranou dolů, přidáme druhou polovinu cibule, koření, ocet a pečeme. V době pečení kachnu přeléváme šťávou a obrátíme ji.

3

Jakmile je kachna hotová, vyjmeme ji ze šťávy a rozporcujeme. Porce složíme do kastrolu a šťávu na ni přecedíme. Poté kachnu přikryjeme a necháme 10 minut odstát, aby se šťáva do kachny vsákla.

4

Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory a kompoty.

Poznámka

V případě, že je kachna tučná, odstraníme všechno sádlo, neboť by kachna páchla rybinou. Nepříjemný pach můžeme také srazit omytí kachny v octové vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept