Plíčky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plíčky na smetaně
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8084 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Játra vepřová |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Vepřová slezina |
0,5 kg | Vepřové plíce |
1 ks | Vepřové srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 973,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Játra vepřová, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová slezina, Vepřové plíce, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plíčky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očistíme vnitřnosti a doměkka uvaříme s bobkovým listem. |
2 | Necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. |
3 | Nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém tuku. |
4 | Přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. |
5 | Ředíme ji vývarem a povaříme. |
6 | Vložíme do ní nakrájené vnitřnosti, prohřejeme, osolíme a opepříme. |
7 | Smetanou zjemníme. |
8 | Ozdobíme citrónem a podáváme. |
9 | Na stole můžeme pokrm dochutit citrónovou šťávou. |
10 | Jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo noky. |
Poznámka
citron nakrájíme na čtvrtky - na ozdobu