Jednoduchý recept

Květák s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 8122

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Květák
4 polévková lžíce Olej stolní
150 g Olivy černé
1 ks Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
8% Sacharidy 29 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 608 mg
13% Bílkoviny 7 g

Květák s olivami postup přípravy receptu:

1

Květák rozdělíme na růžičky, spaříme a zprudka osmahneme v pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme květák a v pánvi osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. Přilijeme vodu a citronovou šťávu, vložíme zpět květák a vaříme doměkka.

2

Měkký květák vyjmeme a do tekutiny přidáme rajčatový protlak. Krátce povaříme. Přidáme na kousky nakrájené olivy, sekanou petrželku a opět krátce povaříme. Přelijeme přes květák a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept