Brambory na kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na kyselo
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8155 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
15 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 162g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 66g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory na kyselo postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory. |
2 | Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené. |
3 | Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme. |
4 | Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka. |
5 | Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění. |
6 | Jeli třeba přidáme trochu octa. |