Chřest s dušenými žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s dušenými žampiony
Chřest s dušenými žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8201 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
500 g | Chřest sterilovaný |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 200,1mg |
Draslík | 418,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s dušenými žampiony postup přípravy receptu:
1 | Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo. |
2 | Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka. |
3 | Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple. |
4 | Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme. |
5 | Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu. |