Vepřové kotlety se sýrem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se sýrem a smetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8276 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 432,1mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se sýrem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a od kosti nařízneme kotlety. |
2 | Naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. |
3 | Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou. |
4 | Rozehřejeme na pánvi máslo a do měkka opečeme po obou stranách. |
5 | Vymažeme máslem zapékací mísu, rozložíme do ní kotlety. |
6 | Potřeme směsí smetany a sýru. |
7 | Ve středně vyhřáté troubě zapékáme do zlatova 15 minut. |
8 | Jako přílohu podáváme brambory či těstoviny. |
9 | Doplníme čerstvou zeleninou. |