Drůbeží játra v kelímku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra v kelímku
Drůbeží játra v kelímku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8285 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra drůbeží |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 249,2mg |
Vláknina | 994,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra v kelímku postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mističky vymažeme máslem. |
2 | Omytá játra nakrájená na nudličky opečeme na másle a osmažené cibuli, opepříme a podlijeme vínem. Dusíme doměkka. |
3 | Potom játra osolíme a plníme do připravených mističek, zarovnáme a dáme do trouby. Do každé mističky vyklepneme jedno vejce a pomalu zapečeme. Bílky osolíme. |
4 | Podáváme ihned horké. |