Vepřové maso v kysaném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso v kysaném zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8286 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Klobása Dunajská |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
250 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso mleté |
500 ml | Zakysaná smetana |
1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 180,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Vepřové maso mleté, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso v kysaném zelí postup přípravy receptu:
1 | Studenou vodou propláchneme kysané zelí. |
2 | Dáme do hrnce, podlijeme vodou a do měkka uvaříme. |
3 | Scedíme a necháme okapat. |
4 | Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek prolisujeme. |
5 | Na kostičky nakrájíme klobásu a anglickou slaninu. |
6 | Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, osolíme a na pánvi podusíme. |
7 | Hotové maso smícháme s vařenou rýží a česnekem. |
8 | Na další pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu. |
9 | Sádlem vymažeme zapékací mísu a rozložíme na dno polovinu zelí. |
10 | Na zelí dáme vrstvu slaniny s klobásou, posypeme sladkou paprikou a zalijeme polovinou smetany. |
11 | Dáme další vrstvu podušeného masa s rýží a jako poslední vrstvu dáme zelí. |
12 | Zalijeme zbytkem smetany a 50 minut pečeme ve vyhřáté troubě. |