Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8337

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
Obložení
150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
400 g Mandle
200 g Marcipánová hmota surová
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 100kJ
21% Sacharidy 77 g
58% Tuky 44 g
3% Sodík 68 mg
28% Bílkoviny 16 g

Marcipánové řezy postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

Smícháme máslo, vejce, cukr a špetku soli a ušleháme do husté pěny. Poté postupně přímícháme střídavě mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem.

3

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme cca 15min.

4

Mezitím na obložení smícháme máslo se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a marcipánovou hmotou. Při mírné teplotě necháme směs rozpustit, ochutíme rumem a přidáme mandlové lupínky.

5

Vzniklou hmotu naneseme na předpečené těsto a na střední liště trouby pečeme ještě cca 20min.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept