Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8496

Ingredience

Těsto
100 g Cukr moučkový
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
100 g Solamyl
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Pomerančový krém
70 g Cukr krupice
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
70 ml Pomerančová šťáva
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 129 kcal
Kilojoule 540kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 12 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pomerančová vajíčka postup přípravy receptu:

1

Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici.

2

Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout.

3

Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť.

Poznámka

Příprava 40min + doba odpočinutí těsta

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept