Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8507 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
340 g | Fazole Fava |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Majoránka |
600 g | Okouník mořský |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 870,3mg |
Vláknina | 508,0mg |
Vitamín A | 922,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole Fava, Feferony, Majoránka, Okouník mořský, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičky z pečeného mořského okouna s fazolemi Fava postup přípravy receptu:
1 | Fazole lehce povaříme a oloupeme. |
2 | V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a necháme na něm zpěnit šalotku nakrájenou na tenké plátky spolu s feferonkou. Přidáme fazole a na středním plameni cca 3-4min orestujeme. Poté podlijeme vínem a cca 4min povaříme. |
3 | Okouny rozevřeme, rozdělíme na 8 filetů a vykostíme. Každý rozřízneme podélně, na jednom konci necháme spojené. Vytvarujeme z nich růžičky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem, ochutíme solí, pokapeme olejem a pečeme cca 12min v troubě předehřáté na 180C. |
4 | Fazole rozdělíme na talíře, poklademe růžičkami ryby, dozdobíme lístky majoránky a podáváme. |
Poznámka
Fazole můžeme nahradit zeleným hráškem.