Rybí košíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí košíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8541 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 dkg | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Sardinky v oleji |
1 špetka | Sůl |
70 g | Tuk |
0,5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56,6mg |
---|---|
Cholesterol | 95,5mg |
Draslík | 9,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí košíčky postup přípravy receptu:
1 | Mouku, vejce, sůl, mléko a tuk zpracujeme na těsto, necháme v chladu odležet. |
2 | Vytlačujeme do kovových košíčků a pečeme v předehřáté troubě. Vychladlé plníme rybí pomazánkou dle chuti. Nebo jinou. |
Poznámka
Pomazánku připravíme z másla a sardinek.