Dušený bažant na hruškách a pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený bažant na hruškách a pomerančích
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8665 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Bažant obecný |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
600 g | Hrušky |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 242,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 771,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Hrušky, Olej rostlinný, Pomeranče, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený bažant na hruškách a pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče oloupeme, odstraníme i bílou slupku, nakrájíme na plátky, šťávu zachytíme. Kůru nakrájíme na jemné proužky, poté 2x spaříme vroucí vodou a scedíme. |
2 | Oloupané hrušky nakrájíme na osminky a na troše rozpáleného oleje orestujeme spolu s bobkovým listem. |
3 | V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, celer a slaninu nakrájené na kostičky. Na tento základ vložíme kuchyňsky upraveného bažanta a z každé strany 2-3min orestujeme. |
4 | Maso vyjmeme, do výpeku přidáme pomeranče a hrušky. (několik kousků odložíme do náplně). |
5 | Bažanta naplníme zbytkem hrušek promíchaných s hrstkou soli, ovážeme kuchyňským provázkem a vrátíme do kastrolu. Poklademe ho pomerančovou kůrou, podlijeme pomerančovou šťávou, vývarem, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme alespoň 3hodiny. |
6 | Bažanta podáváme s dušenými hruškami a pomeranči. |