Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8761

Ingredience

8 ks Bambusové listy
3 kávová lžička Cukr krupice
250 g Lotosový kořen
250 g Mrkev kořen
250 g Mušle v nálevu
100 ml Ocet jablečný
500 g Okoun říční
250 g Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Sirup zázvorový
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
17% Sacharidy 62 g
207% Tuky 155 g
54% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Dušený okoun postup přípravy receptu:

1

Lotosový kořen oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou okurku a mrkev nakrájíme rovněž na kolečka.

2

Jablečný ocet smícháme se zeleninovým vývarem, cukrem a solí, přivedeme k varu, vložíme zeleninu a na mírném ohni vaříme cca 5-6min. Poté zeleninu vyjmeme a necháme okapat.

3

Bambusové listy omyjeme horkou vodou a osušíme. Vždy dvěma listy vyložíme bambusové košíčky a necháme je přečnívat přes okraj.

4

Rybu omyjeme a necháme cca 5min marinovat v oleji rozmíchaném se zázvorovou šťávou a rýžovým vínem.

5

Mušle necháme okapat na sítě.

6

Zeleninu rozdělíme na bambusové listy, na ni položíme rybu a mušle. Přečnívající listy přeložíme dostředu a utvoříme balíčky.

7

Ve woku přivedeme opět k varu vývar, usadíme košíčky a zakryté vaříme v páře cca 10min.

8

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept