Kuřecí stehna na fazolových houstičkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na fazolových houstičkách
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8771 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso | |
---|---|
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1000 g | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Houstičky | |
75 g | Fazole bílé |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
20 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Příloha | |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 142,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kardamom, Koriandr čerstvý, Kuřecí stehna, Sůl, Fazole bílé, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sádlo škvařené, Sůl, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na fazolových houstičkách postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna vložíme do zapékací mísy, ochutíme několika lístky koriandru, rozmačkanými kuličkami kardamomu, na kolečka nakrájenými cibulkami a lžičkou oleje a necháme min. 6hodin marinovat. |
2 | Poté dochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby předehřáté na 200C a pečeme 50min. |
3 | Na houstičky smícháme v míse mouku se sádlem, fazolemi rozmixovanými se 125ml vody, polovinou kypřicího prášku a špetku soli. Dobře promícháme, rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru cca 9cm. |
4 | Potřeme olejem, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10min při 160C. |
5 | Čerstvé listy špenátu osolíme, opepříme a orestujeme krátce, cca půl minuty, na rozpáleném oleji. |
6 | Pečená stehna podáváme na houstičkách, doplněná špenátem. |