Pestrá pánev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrá pánev
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 8773 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Fazole bílé sterilované |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 27,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 308,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé sterilované, Olej stolní, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrá pánev postup přípravy receptu:
1 | Párky nakrájíme našikmo, cibuli nasekáme na kolečka a obojí opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 5 minut. |
2 | Fazole scedíme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Přidáme je na pánev k párkům a dusíme, občas zamícháme. Vmícháme kysanou smetanu, promícháme a ještě chvíli povaříme. |
3 | Směs posypeme sekanou petrželkou a podáváme s černým chlebem. |