Svíčkové řezy pečené na grilu s petrželkovým máslem s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy pečené na grilu s petrželkovým máslem s česnekem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 162,0mg |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 701,2mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy pečené na grilu s petrželkovým máslem s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Steaky potřeme rozpuštěným máslem a ochutíme pepřem. |
2 | Poté grilujeme na venkovním grilu nad žhavým uhlím 3min po každé straně pro krvavé steaky, 4min pro středně propečené nebo 6min pro dobře propečené steaky. |
3 | Hotové řezy osolíme a necháme cca 5min odpočinout. |
4 | Podáváme horké, ozdobené petrželkovým máslem s česnekem. |
Poznámka
Petrželkové máslo připravíme viz. recept \\"Petrželkové máslo s česnekem\\" Množství 20g. Při přípravě uvnitř grilujeme na rozpálené litinové pánvi z obou stran.