Olihně s citronovou charmoulou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně s citronovou charmoulou
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
350 g | Olihně |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 203,9mg |
Draslík | 252,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olihně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně s citronovou charmoulou postup přípravy receptu:
1 | Olihně očistíme, těla otevřeme, nařízneme a rozkrájíme vždy na 6 kousků. Obalíme v oleji a napíchneme na dvě vodorovné špejle vždy po 3 kouskách. |
2 | Pečeme na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 2min po každé straně. |
3 | Charmoulu smícháme s oloupaným a nasekaným citronem, přidáme olihně a důkladně obalíme. Dochutíme solí, pepřem. |
4 | Podávat můžeme teplé, při pokojové teplotě nebo i studené. |
Poznámka
Charmoulu připravíme viz. recept "Charmoula" Množství 150 ml.