Knedlíčky s krabím masem a tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky s krabím masem a tofu
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8902 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cibule - nať |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
115 g | Krabí maso mražené |
2 polévková lžíce | Mouka rýžová |
50 ml | Olej rostlinný |
5 kávová lžička | Omáčka sójová |
55 g | Ředkev |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr sójový - Tofu |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar zeleninový |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 94,8mg |
Draslík | 227,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 226,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Cukr krupice, Olej rostlinný, Ředkev, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Mouka rýžová, Omáčka sójová, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky s krabím masem a tofu postup přípravy receptu:
1 | Z krabího masa vymačkáme co nejvíc tekutiny.Tofu propasírujeme přes sítko pomocí lžíce.V misce smícháme připravené tofu a krabí maso.Přidáme vaječný žloutek,pšeničnou nebo rýžovou mouku,najemno nakrájenou jarní cibulku,zázvor asi 2 cm nastrouhaný a sójovou omáčku-2 lžičky.Osolíme a promícháme.Vznikne světlé těsto. |
2 | Omáčku připravíme tak,že do zeleninového vývaru přidáme cukr a sójovou omáčku-3 lžičky.Mezitím z těsta vytvarujeme knedlíčky o průměru 1 cm a osmažíme na pánvi s olejem.Smažíme je asi 1-2 minuty.Necháme okapat na ubrousku.Hotové knedlíčky máčíme do připravené omáčky. |
3 | Jako přílohu podáváme strouhanou bílou ředkev. |
Poznámka
Takto připravené knedlíčky jsou oblíbená příloha při japonských hostinách.