Pikantní hlávkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hlávkový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9042 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 64,1mg |
Draslík | 55,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hlávkový salát postup přípravy receptu:
1 | Salát rozkrájíme na čtvrtky a propláchneme pod studenou vodou. |
2 | Hořčici umícháme s octem a olejem, přidáme nakrájená, natvrdo uvařená vejce, cukr, sůl a zředíme vodou. Můžeme přidat citronovou šťávu. |
3 | Zálivku nalijeme na salát a ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.