Francouzské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské kuře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9076 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
500 g | Kuře |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Rajčata |
300 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 322,2mg |
Draslík | 853,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Kuře, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské kuře postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce kuřete osolíme a obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance. |
2 | Maso vložíme do vymazaného alobalu, pokryjeme plátky rajčat, plátky citronu, přidáme bobkový list a alobal pevně zabalíme. |
3 | Pečeme na mřížce v troubě asi 20 minut. |