Vepřový plátek v mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový plátek v mléce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřové maso libové |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 405kJ
2% Sacharidy 7 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 196 mg
40% Bílkoviny 23 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 159,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový plátek v mléce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme je a opečeme nasucho. Podlijeme mlékem a zvolna dusíme. |
2 | Šťáva má být mírně zahoustlá, zlatožlutá. |
3 | Nakonec do pokrmu přidáme podušené žampiony a kousek másla. |