Uzbecké rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzbecké rizoto
Uzbecké rizoto
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9140 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
5 g | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
200 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 95,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzbecké rizoto postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na malé kousky a dusíme spolu s nakrájenou mrkví doměkka. |
2 | Potom přidáme přebranou, spařenou rýži, podlijeme vývarem, osolíme a promícháme. |
3 | V troubě vše dusíme doměkka. Nakonec do pokrmu přidáme kousek másla a povrch posypeme nasekaným koprem. |