Okurkový salát s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9207 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
60 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 g | Okurka salátová |
5 g | Petržel - nať |
60 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Omytou okurku a oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostičky a přidáme omyté, na plátky nakrájené ředkvičky. |
2 | Salát posypeme nasekanou petrželkou a zalijeme zálivkou z octa, soli, cukru a trochy vody. Dobře promícháme. |